tiistai 27. elokuuta 2013

Väen Talon kannanotto aiheeseen

Turun Väen Talon kokous on tänään jälleen käsitellyt sosiaalipoliittisesti kipeää aihetta, joka nostettiin julkiseen keskusteluun takku.net -sivustolla.

Talon toiminnassa mukana ollutta, syytöksen kohteena ollutta ja tämän vuoksi turvattomuuden tunnetta aiheuttanutta henkilöä, kuultiin aiheesta jo sunnuntai-iltana. Tapauksen toinen osapuoli saapui omatoimisesti kertomaan Talon väelle asiasta oman näkemyksensä tänään tiistaina. Väen Talo suhtautuu nyt ja myös tulevaisuudessa jo pelkkiin väitöksiin seksuaalisesta väkivallasta hyvin vakavasti ja lähtökohtana on kaiken väkivallan ja sen uhan nollatoleranssi. Väen Talo tulee konkreettisesti toimimaan taatakseen kaikille avoimen ja turvallisen tilan tulevaisuudessa. Näistä toimista pidetään kokous ke 27.8. klo 19 Samppalinnanmäen vanhan tykin luona.

Turun Väen Talon kokous haluaa myös ilmaista, ettei käsittelyssä oleva asia ole tapahtunut sen toiminta-aikana, vaan jo ennen Turun Väen Talon toiminnan alkamista. Asiasta tietoisten määrä Talon väen keskuudessa ennen sunnuntai-iltaa oli hyvin vähäinen. Asian nousua julkiseen keskusteluun pidämme ainoastaan hyvänä, sillä henkilökohtainen on poliittista, ja vaikeatkin aiheet on voitava kohdata ja käsitellä, jotta turvallista kulttuuria mahdollistavia tiloja voisi syntyä.

- Väen Talon väki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti